Ukrayna-Rusya Savaşı Nedeniyle Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrenciler ile Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yatay Geçiş Sonuçları!..

20-04-2022

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Üniversitemize yurt dışından (Ukrayna) kurumlar arası yatay geçiş başvurusu yapan adayların başvuruları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28.03.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararındaki esaslar çerçevesinde ve  “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Yönergesi” hükümlerine göre değerlendirilmiştir.

Üniversitemiz İngilizce programlarına (yüzde 30) yatay geçiş hakkı kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler için 13 Mayıs 2022 Cuma günü Saat 10.00’da  Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane (Hamidiye) Külliyesi Selimiye Mah. Tıbbiye Cad. No:38 34668 Üsküdar, İstanbul adresinde bulunan  L Blok giriş kat EDZ -21 nolu derslikte yüz yüze İngilizce yeterlik sınavı yapılacaktır.

Yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemlerine ilişkin duyurumuzda ilan edildiği üzere posta, faks ve e-posta yoluyla yapılan başvurular işleme alınmamıştır.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Üniversitemize yurt dışından (Ukrayna) kurumlar arası yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde kesin kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Kesin Kayıt Tarihi (Asıl): 21 – 22 Nisan 2022 / Saat: 17: 00’ ye kadar.

Boş Kontenjanların İlanı: 23 Nisan 2022

Yedek öğrenciler için Kesin Kayıt: 25 Nisan 2022 / Saat: 17: 00’ ye kadar.

Kesin kayıt işlemleri

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane (Hamidiye) Külliyesi için

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında

Selimiye Mah. Tıbbiye Cad. Üsküdar/İSTANBUL

Gülhane Külliyesi (Ankara) için

Kayıt hakkı kazanılan ilgili akademik birim öğrenci işleri biriminde

Emrah Mah. Etlik/Keçiören/ANKARA yapılacaktır.

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları için tıklayınız...