2022 Yılı Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (SBÜYÖS2022) Duyurusu!..

24-05-2022

Üniversitemiz SBÜYÖS2022 Mülakat Sınavına,

Üniversitemiz tarafından YÖS Sınav sonuç belgeleri kabul edilen ve aşağıda isimleri yazılı bulunan üniversitelerin; 2022 yılında yapacak oldukları Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarından yüz yüze yapılan, sınav sonuç belgelerinde doğrulama linki veya QR kodu bulunan ve Üniversitemiz tarafından belirlenen aralıkta YÖS puanı alan aday öğrencilerin başvuruları kabul edilecektir. Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını (YÖS) Online (çevrimiçi) yapan  üniversitelerin sınav sonuç belgeleri ile müracaat eden aday öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Üniversitemiz Tarafından 2022 Yılına Ait YÖS Sınav Sonuç Belgeleri Kabul Edilen Üniversiteler:

1.      Karadeniz Teknik Üniversitesi

2.      Atatürk Üniversitesi

3.      Akdeniz Üniversitesi

4.      Ondokuz Mayıs Üniversitesi

5.      Erciyes Üniversitesi

6.      Ankara Üniversitesi

7.      İstanbul Üniversitesi

8.      İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa

9.      Ege Üniversitesi

10.  Gaziantep Üniversitesi

Ayrıca;

SBÜYÖS2022 Mülakat Sınavına uluslararası üniversite giriş sınavı statüsünde olan (SAT-I, SAT-II ve ACT) sınavlarından iki yıllık geçerlilik süresi olan ve aşağıdaki tabloda belirlenen aralıkta puana sahip adayların başvuruları kabul edilecektir.

SAT-I

SAT-II

ACT

YÖS

1000-1600

500-800

18-36

50-100

Adayların Başarı Puanı 2022 YÖS puanı veya uluslararası sınav (SAT-I, SAT-II ve ACT) sonucunun %70’i ile mülakat sınav sonucunun %30’unun toplamı dikkate alınarak hesaplanacaktır.