HABERLER
X

SBÜ Sudan Nyala Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Sudan Nyala Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun ilk mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 

Mezuniyet törenine, SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Elevli, SBÜ Genel Sekreteri Dr. Öner Güner, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Doğru, Güney Darfur Valisi Hamid et-Ticani Hennun, Yüksek Öğretim Bakanı Temsilcisi Abdülkadir Muhammed Hasen, Nyala kentindeki üniversitelerin rektörleri, askeri yetkililer, Türk kurumlarının temsilcileri, Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli ve veliler katıldı.

SBÜ Rektör Yardımcısı Elevli, törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajını okudu.

Elevli, törende yaptığı konuşmada, "Sevgili mezun öğrencilerimiz, gece gündüz demeden, her türlü zorluğa göğüs gererek, göz nuru ve alın teriyle gayret ederek bugün emeğinizin karşılığını diplomalarınızı almak suretiyle kazanacaksınız, hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

SBÜ olarak bundan sonraki hayatlarında da mezunların yanında olacaklarını belirten Elevli, öğrencilere meslek hayatlarına başlamadan SBÜ’nün kariyer uygulama araştırma web sitesine kaydolmalarını tavsiye etti.

Elevli, mezun öğrencilere şöyle seslendi:

"Sevgili öğrenciler, sağlık mesleği çok sevilen, çok onurlu ve çok şerefli bir meslektir. Çünkü sizin eliniz, yaratılmışların en şereflisi, en üstünü olan insana dokunmaktadır. Tin suresinde yüce Allah, insanı 'yaratılmışların en şereflisi ve en güzeli' olarak tanımlamaktadır. Maide suresinde de 'Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.' buyurulmaktadır. Sağlık mesleğinin kutsallığı buradan gelmektedir."

SBÜ Rektör Yardımcısı Elevli, mezuniyet sonrası eğitim programlarına, panellere, sempozyumlara ve kongrelere katılarak öğrencilere kendilerini geliştirmeleri çağrısında bulundu.

SBÜ Genel Sekreteri Güner de "Öğrencilerimizin ve ailelerinin sevinçlerini paylaşmak için buradayız. Okulumuzdan 110 öğrencimiz bugün itibarıyla diplomalarını alıp sağlık ordusuna katılarak Sudan’daki vatandaşların, belki de dünyanın farklı şehirlerindeki insanların hayatlarına dokunarak hizmet edecekler, hayat kurtaracaklar." diye konuştu.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;
"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sudan Nyala Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunları olan Sağlık Teknikerlerini Sudan’ın sağlık sistemine kazandırdık.
Yolları, bahtları, ufukları açık olsun inşallah."

Konuşmaların ardından, eğitimin Türkçe ve 3 yıl olarak verildiği okulda, 66'sı Anestezi Programı'ndan, 44'ü de İlk ve Acil Yardım Programı'ndan olmak üzere 110 öğrenci, sağlık teknikeri olarak diplomalarını aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2017'deki Sudan ziyareti sırasında müjdesini verdiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sudan Nyala Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2018'de kuruldu.

Bünyesindeki Tıbbi Teknikler ve Hizmetler Bölümü'nde "Anestezi" ile "İlk ve Acil Yardım" olmak üzere iki program bulunduran okul, 2018-2019 akademik yılında Sudan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre her iki program için öğrenci kabulüne başladı.

24-07-2022

Haber Galerisi