HABERLER
X

Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi orta bahçede gerçekleştirilen törene üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, mezunların alanda kendileri için ayrılan yerleri almalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Elevli, törende yaptığı konuşmada, genç diş hekimlerinin bugün itibariyle yeni bir hayata başladığını ifade etti.
Elevli konuşmasında, “Sevgili mezunlarımız, bütün fedakarlıklarınız, çabalarınız ve emekleriniz bu törenle bugün taçlandı. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu süreci başarıyla tamamlayarak mezuniyetinize hak kazandınız. Yoğun çaba ve çalışmalarınız sayesinde bu mutlu güne ulaştınız. Hepinizi can-ı gönülden kutluyorum. Çağın ihtiyaçları doğrultusunda almış olduğunuz diş hekimliği eğitimi, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden, yaptıkları çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde eden kıymetli akademik kadromuz tarafından verildi. Ancak unutmamalısınız ki; diş hekimliğinde eğitim hiçbir zaman bitmemektedir. Meslek yaşamınızın son gününe kadar eğitiminiz devam edecektir. Sizleri kendini yenileyen, geliştiren hekimler olarak görmek en büyük temennimizdir. Tüm öğretim üyesi arkadaşlarım adına hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi’nden uğurlarken, meslek hayatınızda başarılar diler, ömür boyu mutlulukların sizlerle birlikte olmasını dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.
Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abubekir Eldas ise mezun öğrencileri ve ailelerini kutlayarak “Uzun, zorlu ve yorucu bir eğitim sürecinin sonundasınız. Bu sizin için yeni bir başlangıç. Bu süreçte iyi bir hekim olma adına gereken bilgi donanım ve beceriye sahip oldunuz. Diş hekimliğinde eğitiminiz hiçbir zaman bitmeyecek. Yenilikleri her zaman takip ettiğiniz, kendinizi güncelleyebildiğiniz sürece ayakta kalacaksınız. Mesleki etik ve insana vereceğiniz değer her zaman rehberiniz olsun” dedi.
Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin coşkuyla keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

22-06-2022

Haber Galerisi