HABERLER
X

Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni Gülhane Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hanefi Cem Gül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Askeri Erkan, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Genel Sekreter, akademik ve idari personelimizin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hanefi Cem Gül, 14 programı bulunan Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun 13 programda da eğitim verdiğini 158 askeri öğrenci, 20 misafir askeri öğrenci, 30 yabancı sivil öğrenci ile beraber toplam 1949 öğrenci ile eğitim vermeye devam ettiklerini ve bugün 836 mezun vererek sağlık ordusuna katkı sağlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Gül konuşmasında, “Sevgili Mezunlarımız; İki yılı süren bir eğitim sürecini başarı ile tamamladınız. Kendinize, ailenize ve ülkenize karşı sorumluluğu olan mezunlar olarak sağlık ordumuzda önemli görevler alacaksınız. Bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü ve merhamet duyguları ile hareket etmeniz gereken meslek grubu olduğunuz bilinci ile insanlar arasında fark gözetmeksizin hastalara hizmet edeceğinize, her türlü çabayı göstereceğinize, ettiğiniz meslek yeminine sadık kalarak mesleğinizi icra edeceğinize inancımız tamdır. Sizlerin başarılı olacağınıza inanıyoruz. Sizlerin başarısı bizleri gururlandıracaktır.
Kıymetli Veliler; Evlatlarınıza doğumdan itibaren üzerinde titreyerek, her türlü kötülüklerden koruyarak özenle, emek vererek yetiştirdiniz ve bizlere emanet ettiniz. Bizlerde bilimsel bilgi ve beceri kazanmış, toplum değerlerine saygılı birer teknisyen yetiştirmek için elimizden geleni yaptık.
Artık gözbebeğiniz olan evlatlarınızın sağlık ordusuna katılma ve okulumuzdan mezun olma vakti geldi. İnşallah onlarla iftihar edecek başarıları ile gururlanacaksınız.
Sevgili gençler; Bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum. Tüm mezunlarımızın özellikle de kısa bir süre sonra birliklerine katılıp görevlerine başlayacak askeri öğrencilerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun. Askerlik mesleğinin en önemli makamı aslında şehitlik makamı. Kendi şehidimizi anmadan geçemeyeceğim. Bu bizim için bir görev. 2020 yılında okulumuzdan paramedik olarak mezun olan Sağ. Asb. Yılmaz TUNCER Pençe-Yıldırım harekat bölgesinde 16. Ağustos 2021 tarihinde bir yaralıya müdahale sırasında çıkan çatışmada 22 yaşında şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin, Bu vesile ile tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında mezun öğrencilere ve ailelerine seslendi. Aydın, öğrencilere, “Zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir. Bundan sonraki yaşantınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” derken ailelere de “Şundan emin olun ki Sağlık Bilimleri Üniversitesi insani değerlere saygılı, mesleki bilgisi tam, sorumluluk alan, üretken, kendini yenileyen, topluma hizmeti gaye edinmiş sağlık profesyonelleri yetiştirdi. Onların yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde elbette en büyük pay sizindir. Sizleri kutluyorum.” dedi

Rektörümüz Prof. Doktor Cevdet Erdöl de konuşmasında şunları söyledi;
“Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane geleneğinden gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak hedeflerimizi her zaman büyük ve yüksek tuttuk. Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların bir meyvesi olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün paylaştığı “2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”na göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi, bilimsel yayın sayısının en yüksek olduğu üniversiteler sıralamasında birinci olduk. Bu gurur verici başarının ardından yaptığım her konuşmada bizim rakiplerimiz ülkemizdeki üniversiteler değil, dünyanın önde gelen üniversiteleridir dedim. Kısa vadede dünyanın ilk 500 uzun vadede de ilk 100 üniversitesi arasına girmemiz gerektiğine dikkat çektim ve tüm çalışma arkadaşlarımdan bu doğrultuda aksiyon almalarını rica ettim.
Dün aldığım güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hollanda’daki Leiden Üniversitesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (CWTS) tarafından oluşturulan Leiden Ranking 2022 sıralamasında üniversitemizin devler ligine 618. Sıradan giriş yaptığını öğrendim. 2017-2020 dönemi Web of Science tarafından indekslenen yayın sayılarına göre yapılan sıralama özellikle üniversitemizin kuruluş dönemlerine denk geldiği için ilk 500’ün biraz üzerinde çıkmış görünüyor. İnanıyorum ki bir sonraki sıralamada ilk 400 sıralamasında yer bulacağız.
Bu başarı geçmişiyle geleceğe yürüyen büyük bir birikimin ürünüdür.
Bu başarı aile ruhu İle birbirine kenetlenmiş asil ve azimli kadromuzun başarısıdır.
Bu bir başlangıç ve biz hedeflerimize çok yakınız hamdolsun.
Sevgili öğrenciler, ülkemizin ve dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yerini alan üniversitemizde eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir.
Artık sağlık sektöründe bizzat hastalarla yüz yüze olacaksınız, bu yüzden hastalarla ilgilenirken yüzlerinizde gülümsemeyi eksik etmeyin.
Hepinizin vatanına milletine bağlı, milletimizin değerleriyle barışık, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağınıza inancımız tamdır.
Sevgili aileler,
Şundan emin olun ki Sağlık Bilimleri Üniversitesi evlatlarınızı, insani değerlere saygılı, mesleki bilgisi tam, sorumluluk alan, üretken, kendini yenileyen, topluma hizmeti gaye edinmiş sağlık profesyonelleri olarak yetiştirdi. Onların yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde elbette en büyük pay sizindir. Sizleri de özellikle kutluyorum.
Mezuniyetinizin size, ailenize, vatana, millete hayırlı olmasını temennisiyle bundan sonraki yaşantınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Mezun öğrenciler, mesleki yeminlerinin ardından, hep birlikte kep attı.

01-07-2022

Haber Galerisi