HABERLER
X

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Depremin Yaralarını Sarıyor

Ülkemizde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre iller Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Adana’da da büyük bir yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından, Üniversitemiz Üst Yönetimi ivedilikle yapmış olduğu toplantıda konuya ilişkin birtakım kararlar aldı. 

Zor günlerde ortaya koyduğu dayanışma ile millet olma duygusunu en güçlü şekilde sergileyen vatandaşlarımız ve devletimiz, yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Tüm kurumlarımız ve vatandaşlarımız gibi Sağlık Bilimleri Üniversitesi de tüm mensupları ve imkanları ile konuya duyarlılık göstererek depremin yaralarının sarılması konusunda ilk andan itibaren seferber oldu.

Deprem sabahı Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ ün başkanlığında toplanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senatosu, depremden zarar gören vatandaşlarımız için hızla “Ayni Yardım Kampanyası” düzenlenmesi kararı aldı.

İstanbul'da Hamidiye Külliyesi SKS Daire Başkanlığı, Ankara'da Gülhane Külliyesi Kapalı Spor Salonumuzda oluşturulan yardım toplama merkezlerinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere her türlü giysi, ayakkabı, battaniye, uyku tulumu, çadır, ısıtıcı, aydınlatma malzemeleri ve mutfak malzemeleri gibi ayni yardımlar, teslim alındı.

Yaklaşık 5 tırdan oluşan ilk yardım malzememiz deprem bölgesine ulaştırıldı ve depremzedelere dağıtıldı.

Deprem bölgesi ile ilişikli olduğu değerlendirilen 1.018 öğrencimizin 971’i ile GSM, e-posta ve sms mesaj/iletişim kanalları aracılığıyla irtibat kurduk ve sürecin devamlılığı sağladık.

Kriz masası tarafından enkaz altında kaldığı değerlendirilen öğrencilerimizin sağ salim kurtulabilmeleri için yetkililer nezdinde yoğun girişimler yürüttük.

Deprem felaketinden olumsuz etkilenen öğrencilerimiz ve aileleri için Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneğimiz (SAHADER) tarafından, nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Bölgede oluşabilecek kan ihtiyacının giderilmesine destek olmak amacıyla akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz kan vermeye başladı.

Deprem sonrası Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı, AFAD, Kızılay ve devletimizin ilgili birimleri tarafından yapılan paylaşımlar sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılarak kamuoyunun doğru yönlendirilmesine katkıda bulunduk.

Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerine arama, kurtarma ve sağlık hizmetine katkı sunma amaçlı gitmek isteyen veya Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilmesi talep edilecek olan 2878 akademik personelin (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) gidecekleri deprem bölgelerinde görevli izinli sayılmaları, ayrıca bu illerde birinci derece yakınları ikamet etmekte olan Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizden bahsedilen illerdeki yakınlarının yanında bulunmak isteyenlerin bağlı birimlerinin bilgisi dahilinde mazeret izinli sayılmasına karar verdik ve çok sayıda akademisyenimizi bölgeye yönlendirdik.

Çok sayıda ilk yardım ve destek ekibimiz bölgede çeşitli hastane ve çadırkentlerde vatandaşlarımıza destek vermeye devam ediyorlar.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi tüm imkanları; sağlık profesyonelleri, sağlık donanımı, hizmet binaları ve “14 Mart” ruhuyla devletinin, milletinin yanında olmaya devam etmektedir.

Bu vesileyle fedakâr meslektaş ve mesai arkadaşlarıma her zaman olduğu gibi bugün de verdikleri özverili mücadele için tekrar tekrar teşekkür ederiz.

14-02-2023

Haber Galerisi