Sağlık Bilimleri Üniversitesi İlk 3'te

Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip 10 bin akademisyenini sıralayan “AD Scientific Index - 2022 Turkey Top 10.000 Scientists” listesinde Üniversitemizden 204 akademisyen yer aldı. Aynı araştırmaya göre Üniversitemiz, 199 üniversite arasında 53’üncü, 2010 sonrası kurulan 46 üniversite arasında ise 3’üncü sıraya yerleşti.

Uluslararası bilimsel sıralama kuruluşu “AD Scientific Index” tarafından Google Scholar açık profilleri baz alınarak hazırlanan “AD Scientific Index- 2022 Turkey Top 10.000 Scientists” listesi yayınlandı. Türkiye’de en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip ilk 10 bin akademisyeni gösteren listede Üniversitemizden 204 akademisyen yer aldı. Araştırmaya göre Üniversitemiz, 125 devlet üniversitesi arasında 35’inci, 2010 sonrası kurulan 46 üniversite arasında ise 3’üncü sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, Üniversitemiz genel sıralamada 199 üniversite arasında 53’üncü, 2000 sonrası kurulan üniversiteler sıralamasında 115 üniversite arasında ise 15’inci oldu.
Araştırma 212 ülkeden 14 bini aşkın üniversiteyi kapsıyor
Bilim insanlarının, H indeks, i10 indeks, atıf sayısı gibi verilerini temel alarak üretkenlik katsayısını hesaplayan “AD Scientific Index” çalışması, 212 ülke, 14 bin 110 üniversite ve 712 bin akademisyenin bilimsel çalışmalarını kapsıyor. Üniversite, ülke, bölge, dünya bazında sıralamaların gerçekleştirildiği çalışmada Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardan en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen listelendi.
Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip 10 bin akademisyeni arasında yer alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi 204 akademisyeni tebrik etti.
Prof. Dr. Erdöl, bu ve benzeri başarıların, bilim insanlarının çalışma azmini ve şevkini daha da artıracağını umduğunu ve beklediğini belirterek, "Elbette hiçbir başarı tesadüf değildir; organize, belli kurallara saygı göstererek ve ısrarlı bir çalışmanın ürünüdür." ifadesini kullandı.

Araştırmanın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

18-12-2021